Nasi uczniowie w finale Trophee Mille Polska 2025

Z przyjemnością informujemy, że zespół z naszej szkoły: Agata Zawadka i Kornel Byzdra zakwalifikowali się do finału krajowego konkursu kulinarnego Trophee Mille Polska 2025, który odbędzie się 7 listopada w Krakowie, podczas targów Horeca.

Czytaj więcej!

Warsztaty kulinarne: Przyrządzanie potraw z gęsiny - teoria i praktyka

17.10.2025 r. warsztaty szkolne zamieniły się w „królestwo gęsiny“, za sprawą p. Artura Szymańskiego, szefa kuchni w restauracji Rzeka Smaków w Hotelu Ibis Style w Redzie.

Czytaj więcej!

Koło Cukiernicze Cukierenka

W czwartek uczestnicy Koła Cukierniczego wykonali trzy mini deserki: leśny mech, szarlotkę i skośną galaretkę.

Czytaj więcej!

GastroPiekarnia

Serdecznie zapraszamy na zajęcia dodatkowe w ramach realizacji innowacji pedagogicznej „GastroPiekarnia” realizowanej w roku szkolnym 2025/2026.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Walki z Głodem

Święto obchodzone jest 16. października i ma na celu zwrócenie uwagi społeczeństwa na globalny problem głodu, niedożywienia i ubóstwa.

Czytaj więcej!