Jadłospisy
PONIEDZIAŁEK, 18.11.2024 rok
Zupy:
Zupa chrzanowa
Zupa krem z białych warzyw
I – Filet z ryby smażony soute
Ziemniaki puree
Surówka wiosenna
Surówka z marchwi
Deser: Kompot mieszany
II – Zrazy słowińskie
Ziemniaki
Surówka wiosenna
Surówka z marchwi
Deser: Kompot mieszany
III – Filet z drobiu zapiekany z suszonymi pomidorami
Ryż z warzywami
Surówka wiosenna
Surówka z marchwi
Deser: Kompot mieszany
WTOREK, 19.11.2024 rok
Zupy:
Zupa z soczewicy z klopsikami
Zupa pieczarkowa
I – Gołąbki wegetariańskie i sosem śmietanowym
Ryż
Surówka staropolska
Deser: Kompot jabłkowo-truskawkowy
II – Spaghetti carbonara
Mix warzyw
Deser: Kompot jabłkowo-truskawkowy
III – Kotlet paryski z drobiu
Ziemniaki
Surówka staropolska
Deser: Kompot jabłkowo-truskawkowy
ŚRODA, 20.11.2024 rok
Zupy:
Zupa krem z cebuli z grzanką
Zupa solferino
I – Kurczak w sosie śmietanowo - ziołowym
Ryż
Groszek z marchewką
Deser: Sok pomarańczowy
II – Kotleciki w sosie myśliwskim
Ziemniaki
Surówka bułgarska
Deser: Sok pomarańczowy
III – Penne ze szpinakiem
Surówka bułgarska
Deser: Sok pomarańczowy
CZWARTEK, 21.11.2024 rok
Zupy:
Zupa cytrynowa
Zupa grochowa
I – Kotlet schabowy
Ziemniaki pieczone
Surówka wiosenna
Deser: Kompot mieszany
II – Kotlet mielony z białą kapustą i pieczarkami
Sos grzybowy
Ziemniaki
Buraczki na ciepło
Deser: Kompot mieszany
III – Zapiekanka po nelsońsku
Sos pieczarkowy
Surówka wiosenna
Deser: Kompot mieszany
PIĄTEK, 22.11.2024 rok
Zupy:
Barszcz zabielany z ziemniakami puree z cebulką
Zupa koperkowa
I – Kotleciki z jaj
Ziemniaki puree
Mix warzyw
Deser: Sok wiśniowy
II – Kluski ziemniaczane z cebulką i boczkiem
Kapusta kiszona duszona
Deser: Sok wiśniowy
III – Śledź w sosie tatarskim
Ziemniaki puree
Mix warzyw
Deser: Sok wiśniowy