Jadłospisy

PONIEDZIAŁEK, 16.09.2024 rok

Zupy:

Zupa szczawiowa z jajkiem
Zupa krem z pomidorów z grzankami

I – Strogonow wieprzowy
Kopytka
Surówka staropolska z kapusty pekińskiej
Surówka meksykańska z kapusty białej

Deser: Woda z miętą i cytryną

II – Pierś duszona z drobiu

Sos śmietanowo-brokułowym

Ziemniaki z wody
Marchewka
Deser: Woda z miętą i cytryną

III – Polędwiczki wieprzowe
Sos pieczarkowy
Kasza bulgur

Surówka staropolska
Surówka meksykańska

Deser: Woda z miętą i cytryną

WTOREK, 17.09.2024 rok

Zupy:

Zupa neapolitańska z makaronem domowym
Zupa krem z dyni z talarkiem

I – Pierogi z mięsem
Surówka węgierska z kapusty białej
Surówka z kapusty kiszonej
Deser: Kompot jabłkowo - ananasowy

II – Zrazy słowińskie ze schabu
Ryż z warzywami
Cukinia na maśle
Deser: Kompot jabłkowo - ananasowy

III – Ozorki w sosie chrzanowym
Ziemniaki
Surówka węgierska z kapusty białej
Surówka z kapusty kiszonej
Deser: Kompot jabłkowo - ananasowy

ŚRODA, 11.09.2024 rok

Zupy:

Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
Zupa jarzynowa

I – Stek z cebulką
Ziemniaki z wody
Surówka wiosenna z kapusty białej
Surówka staropolska z kapusty pekińskiej
Deser: Kompot z owoców mieszanych

II – Cygaro z indyka z warzywami
Sos koperkowo - śmietanowy
Ryż z warzywami
Fasolka szparagowa
Deser: Kompot z owoców mieszanych

III – Dorsz soute
Sos koperkowo - cytrynowy
Ziemniaki z wody
Surówka wiosenna z kapusty białej
Surówka staropolska z kapusty pekińskiej
Deser: Kompot z owoców mieszanych

CZWARTEK, 19.09.2024 rok

Zupy:

Zupa chrzanowa
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty

I – Pulpety w sosie koperkowym
Ziemniaki z wody
Marchewka oprószana
Deser: Napój miodowo- cytrynowy

II – Makaron tagliatelle z kurczakiem i brokułami
Sos serowy
Brokuły, marchewka gotowana
Deser: Napój miodowo- cytrynowy

III – Sznycel górski z dipem
Ziemniaki z wody
Surówka staropolska
Deser: Napój miodowo- cytrynowy

PIĄTEK, 20.09.2024 rok

Zupy:

Zupa ryżowa z ziemniakami
Zupa owocowa z kluskami kładzionymi

I – Śledź sosie tatarskim
Ziemniaki
Deser: Kompot jabłkowo-porzeczkowy

II – Zapiekanka ryżowa
Sos waniliowy
Marchewka z miodem i migdałami
Deser: Sałatka owocowa

III – Ryba soute z cytryną

Frytki

Surówka z kapusty kiszonej
Deser: Kompot jabłkowo - porzeczkowy