Jadłospisy

PONIEDZIAŁEK, 18.11.2024 rok

Zupy:

Zupa chrzanowa
Zupa krem z białych warzyw

I – Filet z ryby smażony soute
Ziemniaki puree

Surówka wiosenna
Surówka z marchwi

Deser: Kompot mieszany

II – Zrazy słowińskie
Ziemniaki

Surówka wiosenna

Surówka z marchwi

Deser: Kompot mieszany

III – Filet z drobiu zapiekany z suszonymi pomidorami
Ryż z warzywami
Surówka wiosenna
Surówka z marchwi

Deser: Kompot mieszany

WTOREK, 19.11.2024 rok

Zupy:

Zupa z soczewicy z klopsikami
Zupa pieczarkowa
I – Gołąbki wegetariańskie i sosem śmietanowym

Ryż
Surówka staropolska

Deser: Kompot jabłkowo-truskawkowy

II – Spaghetti carbonara
Mix warzyw

Deser: Kompot jabłkowo-truskawkowy

III – Kotlet paryski z drobiu
Ziemniaki
Surówka staropolska

Deser: Kompot jabłkowo-truskawkowy

ŚRODA, 20.11.2024 rok

Zupy:

Zupa krem z cebuli z grzanką
Zupa solferino

I – Kurczak w sosie śmietanowo - ziołowym
Ryż
Groszek z marchewką

Deser: Sok pomarańczowy

II – Kotleciki w sosie myśliwskim
Ziemniaki
Surówka bułgarska

Deser: Sok pomarańczowy

III – Penne ze szpinakiem
Surówka bułgarska

Deser: Sok pomarańczowy

CZWARTEK, 21.11.2024 rok

Zupy:

Zupa cytrynowa
Zupa grochowa

I – Kotlet schabowy
Ziemniaki pieczone
Surówka wiosenna

Deser: Kompot mieszany

II – Kotlet mielony z białą kapustą i pieczarkami
Sos grzybowy
Ziemniaki
Buraczki na ciepło

Deser: Kompot mieszany

III – Zapiekanka po nelsońsku
Sos pieczarkowy

Surówka wiosenna

Deser: Kompot mieszany

PIĄTEK, 22.11.2024 rok

Zupy:

Barszcz zabielany z ziemniakami puree z cebulką
Zupa koperkowa

I – Kotleciki z jaj

Ziemniaki puree
Mix warzyw

Deser: Sok wiśniowy

II – Kluski ziemniaczane z cebulką i boczkiem

Kapusta kiszona duszona

Deser: Sok wiśniowy

III – Śledź w sosie tatarskim
Ziemniaki puree
Mix warzyw

Deser: Sok wiśniowy