Pieczeń ze schabu: z morelą, śliwką, figą
Pieczeń ze schabu z knelem i paluszkami krabowymi
Pieczeń ze schabu po cygańsku
Pieczeń z karkówki ze śliwką
Karkówka w ziołach
Karkówka z czosnkiem
Golonka po chorwacku - z czerwonym winem i rodzynkami
Golonka po bawarsku - z piwem
Zrazy wołowe zawijane
Zrazy ze schabu zawijane
Zrazy zawijane z szynki
Zrazy z karkówki duszone z warzywami
Kotlet ze schabu po krakowsku - schab w sosie ananasowo jarzynowym z jabłkami
Kotlet schabowy panierowany
Kotlet ze schabu po szwajcarsku - schab nadziewany serem
Kotlet ze schabu po parysku - schab w masie jajecznej
Medalion ze schabu z grzankami
Rożki ze schabu
Filet słoneczny z piersi kurczaka
Filet słoneczny z serem
Kotlet de’volaille
Kotlet sułtański - filet z drobiu z rodzynkami i serem
Roladki drobiowe z pieczarkami
Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem
Zrazy drobiowe staropolskie
Zrazy drobiowe z warzywami
Zrazy słowińskie - karkówka, kapusta kiszona, śliwki
Beouf Strogonow - wołowy
Filet z piersi kurczaka w sosie Dijon
Filet z drobiu zapiekany - z serem, pieczarkami i suszonymi pomidorami
Kaczka duszona z jabłkami
Udko z drobiu duszone z pomidorami, porom w piwie
Kurczak śródziemnomorski - roladki ze szpinakiem i serem riccota
Cygaro z indyka ze szpinakiem i serem feta
Udko kurczaka faszerowane
Policzki wołowe w czerwonym winie
Policzki wieprzowe w czerwonym winie
Udko kurczaka z wędzoną papryką
Pierś z kurczaka w bekonie