Światowy Dzień Żywności 2021 - Zostań bohaterem! #FoodHeroes

„To co jemy i w jaki sposób produkujemy żywność ma wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Każdy nasz posiłek to praca wielu ludzi odpowiedzialnych za poszczególne ogniwa łańcucha żywnościowego”.

Czytaj więcej!

Wybory przewodniczącego SUZSG-H w Bydgoszczy

Dnia 21.10.2021 roku w auli młodzieżowej na zebraniu trójek klasowych ogłoszono wyniki wyborów przewodniczącego szkoły i powołano Radę SUZSG-H.

Czytaj więcej!

„Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności” – konferencja naukowa dla uczniów zdolnych

Dnia 20 października 2020 roku w Pałacu Młodzieży odbyła się kolejna konferencja z cyklu „Forum Olimpijczyków - Laboratorium Zdolności”, której głównym tematem były: biologia, chemia, biotechnologia, medycyna oraz nauka o żywności i żywieniu.

Czytaj więcej!

Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej

Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji.

Czytaj więcej!

Szkolenie „zasady sporządzania deserów” w ramach współpracy z firmą Kuma

15 października odbyło się pierwsze szkolenie z cyklu szkoleń z zakresu cukiernictwa.

Czytaj więcej!