Światowy Dzień Żywności 2021 - Zostań bohaterem! #FoodHeroes
„To co jemy i w jaki sposób produkujemy żywność ma wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Każdy nasz posiłek to praca wielu ludzi odpowiedzialnych za poszczególne ogniwa łańcucha żywnościowego”.
Czytaj więcej!Wybory przewodniczącego SUZSG-H w Bydgoszczy
Dnia 21.10.2021 roku w auli młodzieżowej na zebraniu trójek klasowych ogłoszono wyniki wyborów przewodniczącego szkoły i powołano Radę SUZSG-H.
Czytaj więcej!„Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności” – konferencja naukowa dla uczniów zdolnych
Dnia 20 października 2020 roku w Pałacu Młodzieży odbyła się kolejna konferencja z cyklu „Forum Olimpijczyków - Laboratorium Zdolności”, której głównym tematem były: biologia, chemia, biotechnologia, medycyna oraz nauka o żywności i żywieniu.
Czytaj więcej!Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji.
Czytaj więcej!Szkolenie „zasady sporządzania deserów” w ramach współpracy z firmą Kuma
15 października odbyło się pierwsze szkolenie z cyklu szkoleń z zakresu cukiernictwa.
Czytaj więcej!