Warsztaty kulinarne – Dziczyzna
Dziczyzna – szlachetne mięso doskonałej jakości. Na zajęciach technologii gastronomicznej w klasie IBSP i IIBTG przygotowaliśmy je z dodatkami, z naszych rodzinnych przepisów kuchni kujawsko- pomorskiej.
Czytaj więcej!Dobre praktyki w szkolnictwie zawodowym
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich otrzymał wyróżnienie i status „Dobre praktyki” w IV edycji konkursu DOBRE PRAKTYKI W SZKOLNICTWIE ZAWODOWYM, w zakresie dobre praktyki i zapewnienie jakości w szkolnictwie zawodowym, w obszarze ZASPOKOJENIE INDYWIDUALNYCH POTRZEB UCZNIÓW tj. praca z uczniem zdolnym/ze specjalnymi potrzebami, realizacja oddolnych inicjatyw uczniowskich itp. oraz za organizowanie szkolnego konkursu kulinarnego TRADYCYJNA KUCHNIA KUJAWSKO-POMORSKA INSPIRACJĄ DLA MŁODYCH KUCHARZY.
Czytaj więcej!Zakup nowego sztandaru
W imieniu całej społeczności szkolnej dziękuję Społecznemu Komitetowi Fundacji Sztandaru oraz wszystkim zaangażowanym w zakup nowego Sztandaru.
Czytaj więcej!Szkolny konkurs historyczny „100-lecie powrotu Bydgoszczy do Polski”
W dniu 24 stycznia w naszej szkole odbyło się uroczyste spotkanie związane z 100. rocznicą powrotu Bydgoszczy do Polski.
Czytaj więcej!75. Rocznica Wyzwolenia Bydgoszczy
24 stycznia 2020 roku na cmentarzu Parafii pw. św. Józefa Rzemieślnika odbyła się ceremonia z okazji 75. Rocznicy Wyzwolenia Bydgoszczy spod okupacji hitlerowskiej.
Czytaj więcej!