Naturalna żywność z polskich lasów - dziczyzna - czy warto?

Młodzież z klasy 3aBSG gr 2, brała udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw
z dziczyzny.

Czytaj więcej!

Konkurs „Odkryj swoją moc, by nie ulec nałogom” został rozstrzygnięty

Z wielką przyjemnością informujemy o wynikach konkursu międzyszkolnego, którego organizatorem był Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy.

Czytaj więcej!

Finał konkursu online „Deser na talerzu”

Z wielką przyjemnością informuję o wynikach konkursu cukierniczego „Deser na talerzu”, zorganizowanego online na etapie szkolnym.

Czytaj więcej!

Rozstrzygnięcie konkursu ”Erytrol – jako zamiennik cukru”

W czerwcu odbył się konkurs dotyczący stosowania zamienników cukru.

Czytaj więcej!

Biologia w Parku Kazimierza Wielkiego

W dniu 14 czerwca młodzież z klasy 1 TH zapoznała się z historią najstarszego parku miejskiego w Bydgoszczy, oraz jego misją związaną z ochroną walorów przyrodniczych obejmujących głównie gatunki drzew.

Czytaj więcej!