Naturalna żywność z polskich lasów - dziczyzna - czy warto?
Młodzież z klasy 3aBSG gr 2, brała udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw
z dziczyzny.
Konkurs „Odkryj swoją moc, by nie ulec nałogom” został rozstrzygnięty
Z wielką przyjemnością informujemy o wynikach konkursu międzyszkolnego, którego organizatorem był Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Finał konkursu online „Deser na talerzu”
Z wielką przyjemnością informuję o wynikach konkursu cukierniczego „Deser na talerzu”, zorganizowanego online na etapie szkolnym.
Czytaj więcej!Rozstrzygnięcie konkursu ”Erytrol – jako zamiennik cukru”
W czerwcu odbył się konkurs dotyczący stosowania zamienników cukru.
Czytaj więcej!Biologia w Parku Kazimierza Wielkiego
W dniu 14 czerwca młodzież z klasy 1 TH zapoznała się z historią najstarszego parku miejskiego w Bydgoszczy, oraz jego misją związaną z ochroną walorów przyrodniczych obejmujących głównie gatunki drzew.
Czytaj więcej!


