Zdrowa żywność z polskich lasów
W ramach praktycznych warsztatów dotyczących promowania potraw z dziczyzny klasa 3TŻ przygotowała gicze jelenia w sosie chrzanowym z glazurowanymi burakami i jabłkiem oraz pierogi z mięsem dzika z grzybami leśnymi i suszonymi śliwkami.
Czytaj więcej!Kurs barmanów
Informujemy osoby zainteresowane udziałem w kursach barmanów, sommelierów oraz carvingu, że składanie zgłoszeń zostało przedłużone
do 5 marca 2019 roku.
Dzień Języka Ojczystego w ZSG
21 lutego 2019 roku odbył się w naszej szkole finał Dnia Języka Ojczystego, w trakcie którego uczniowie klasy 2cTG i 2KT wykazali się dobrą znajomością związków frazeologicznych. Wcześniej młodzież z wszystkich klas rozwiązywała test poprawności językowej.
Czytaj więcej!Wycieczka zawodowa do Hotelu Słoneczny Młyn
14 lutego 2019 roku uczniowie klasy 2aTŻ wraz nauczycielem Beatą Lewińską wybrali się na wycieczkę zawodową do Hotelu Słoneczny Młyn.
Czytaj więcej!