Informacja
Informujemy osoby zainteresowane udziałem w kursach barmanów oraz carvingu, że składanie zgłoszeń zostało ponownie przedłużone
do 12 marca 2019 roku.
Zdrowa żywność z polskich lasów
W ramach praktycznych warsztatów dotyczących promowania potraw z dziczyzny klasa 3TŻ przygotowała gicze jelenia w sosie chrzanowym z glazurowanymi burakami i jabłkiem oraz pierogi z mięsem dzika z grzybami leśnymi i suszonymi śliwkami.
Czytaj więcej!Kurs barmanów
Informujemy osoby zainteresowane udziałem w kursach barmanów, sommelierów oraz carvingu, że składanie zgłoszeń zostało przedłużone
do 5 marca 2019 roku.
Dzień Języka Ojczystego w ZSG
21 lutego 2019 roku odbył się w naszej szkole finał Dnia Języka Ojczystego, w trakcie którego uczniowie klasy 2cTG i 2KT wykazali się dobrą znajomością związków frazeologicznych. Wcześniej młodzież z wszystkich klas rozwiązywała test poprawności językowej.
Czytaj więcej!