„Uwędzeni w Gastronomiku” – kółko wędzarnicze
„Któż robi dzisiaj wędliny domowe?” – Gastronomik. Wędzenie należy do najstarszych znanych metod utrwalania żywności.
Czytaj więcej!Rada Samorządu Uczniowskiego ZSG-H
W wyniku przeprowadzonych demokratycznie wyborów, przewodniczącym SU w roku szkolnym 2021/2022, większością głosów został wybrany Wincenty Iwicki z klasy 3aTP.
Czytaj więcej!Dzień Dawcy Szpiku
Dnia 28 października 2021 roku we współpracy z Fundacją DKMS, w naszej szkole odbył się Dzień Dawcy Szpiku, na rzecz znalezienia Dawcy dla każdego Pacjenta, potrzebującego szpiku kostnego lub krwiotwórczych komórek macierzystych.
Czytaj więcej!Szlakiem bydgoskich murali
Dnia 27 października 2021 r. w ramach godziny wychowawczej postanowiliśmy wykorzystać ostanie ciepłe dni i wyjść poza szkolne mury, aby przyjrzeć się kilku ciekawym muralom, które można znaleźć w obrębie naszej szkoły.
Czytaj więcej!Zapraszamy na szkolenie „ Sporządzanie chleba metodą tradycyjną na zakwasie”
Szkolenie odbędzie się 19 listopada o godzinie 14.00 w pracowni warsztatów szkolnych.
Jest to kolejne bezpłatne szkolenie w ramach współpracy z firmą Kuma.