„Uwędzeni w Gastronomiku” – kółko wędzarnicze

„Któż robi dzisiaj wędliny domowe?” – Gastronomik. Wędzenie należy do najstarszych znanych metod utrwalania żywności.

Czytaj więcej!

Rada Samorządu Uczniowskiego ZSG-H

W wyniku przeprowadzonych demokratycznie wyborów, przewodniczącym SU w roku szkolnym 2021/2022, większością głosów został wybrany Wincenty Iwicki z klasy 3aTP.

Czytaj więcej!

Dzień Dawcy Szpiku

Dnia 28 października 2021 roku we współpracy z Fundacją DKMS, w naszej szkole odbył się Dzień Dawcy Szpiku, na rzecz znalezienia Dawcy dla każdego Pacjenta, potrzebującego szpiku kostnego lub krwiotwórczych komórek macierzystych.

Czytaj więcej!

Szlakiem bydgoskich murali

Dnia 27 października 2021 r. w ramach godziny wychowawczej postanowiliśmy wykorzystać ostanie ciepłe dni i wyjść poza szkolne mury, aby przyjrzeć się kilku ciekawym muralom, które można znaleźć w obrębie naszej szkoły.

Czytaj więcej!

Zapraszamy na szkolenie „ Sporządzanie chleba metodą tradycyjną na zakwasie”

Szkolenie odbędzie się 19 listopada o godzinie 14.00 w pracowni warsztatów szkolnych.
Jest to kolejne bezpłatne szkolenie w ramach współpracy z firmą Kuma.

Czytaj więcej!