„Szkoła zawodowa najwyższej jakości”

26 października w Warszawie odbyła się gala wręczenia nagród w konkursie „Szkoła zawodowa najwyższej jakości 2021”.

Czytaj więcej!

Wyniki szkolnego etapu XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

W wyniku przeprowadzonego szkolnego etapu Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności wyłoniono dwie uczennice, które będą reprezentowały ZSG-H w Bydgoszczy na etapie okręgowym

Czytaj więcej!

„Uwędzeni w Gastronomiku” – kółko wędzarnicze

„Któż robi dzisiaj wędliny domowe?” – Gastronomik. Wędzenie należy do najstarszych znanych metod utrwalania żywności.

Czytaj więcej!

Rada Samorządu Uczniowskiego ZSG-H

W wyniku przeprowadzonych demokratycznie wyborów, przewodniczącym SU w roku szkolnym 2021/2022, większością głosów został wybrany Wincenty Iwicki z klasy 3aTP.

Czytaj więcej!

Dzień Dawcy Szpiku

Dnia 28 października 2021 roku we współpracy z Fundacją DKMS, w naszej szkole odbył się Dzień Dawcy Szpiku, na rzecz znalezienia Dawcy dla każdego Pacjenta, potrzebującego szpiku kostnego lub krwiotwórczych komórek macierzystych.

Czytaj więcej!