II edycja wojewódzkiego konkursu kulinarnego dla szkół gastronomiczno-hotelarskich z woj. kujawsko-pomorskiego

27 września 2021r. na terenie dziedzińca naszej szkoły odbył się II wojewódzki konkurs kulinarny dla szkół gastronomiczno-hotelarskich z woj. kujawsko-pomorskiego „Smaki zup i potraw kuchni regionalnej, polskiej i różnych narodów”.

Czytaj więcej!

Wycieczka dydaktyczna w ramach projektu AK3

W październiku w ramach projektu „Akcja – kwalifikacja 3” planowana jest wycieczka dydaktyczna do Gdańska, której celem będzie udział w zajęciach zawodowych w hotelu Hilton oraz zwiedzanie atrakcji turystycznych miasta.

Czytaj więcej!

Wycieczka przedmiotowa do Kopalni Soli w Kłodawie i Hotelu Arche Cukrownia Żnin

Uczniowie ZSGH w Bydgoszczy 29.09.2021 uczestniczyli w wycieczce przedmiotowej, której celem było uzupełnienie zagadnień programu nauczania z zakresu geografii fizycznej (występowanie surowców mineralnych) i przedmiotów zawodowych hotelarskich (usługi w obiektach hotelarskich).

Czytaj więcej!

Zapraszamy na kolejną edycję konkursu „Deser na talerzu”. Termin 05.11.2021r.

Uczestnicy wykonają deser i zaprezentują go jury .Spośród zgłoszonych prac wyłonimy 8 najlepszych, których autorzy zaprezentują wykonanie deseru.

Czytaj więcej!

Akcja Wolontariacka Szkolnego Klubu Wolontariatu

Dnia 27.09.2021 roku podczas II Pikniku Kulinarnego Szkolny Klub Wolontariatu przeprowadził zbiórkę pieniędzy, artykułów spożywczych, kosmetyków dla 2 uczniów szkoły.

Czytaj więcej!