Akademia Inspiracji Makro w Warszawie
Opublikowano: 2025-01-17 11:14, Numer artykułu: 92627
15.01. w ramach programu Szef dla Młodych Talentów, uczniowie naszej szkoły Kornel Byzdra i Sebastian Przeor, uczestniczyli w szkoleniach z fotografii kulinarnej oraz street food po polsku. Warsztaty z fotografii poprowadziła Joanna Matyjek - autorka książek, bloga oraz słynnego Studia Odczaruj gary. Techniki kulinarne młodzież poznała dzięki Jakubowi Kowalczykowi, z którym przygotowali: podpłomyki z pstrągiem łososiowym, piklowaną szalotką, kremem bryndzowym oraz sałatką ziołową; smażone kopytka z konfitowanymi pomidorkami, dzikim brokułem, sosem pleśniowym oraz prażoną cebulką; mołdrzyki z masłem palonym oraz marmoladą z dzikiej róży z wiśniami.
Opiekun: Barbara Nicińska