Bezpieczeństwo i higiena pracy

Opublikowano: 2021-10-06 20:07, Numer artykułu: 44256

Zapraszamy uczniów klas 2,3 i 4 technik żywienia oraz klasy 2 i 3 branżowe do wzięcia udziału w konkursie BHP.

W zakres materiału wchodzą tematy:

  • Akty prawne i instytucje z zakresu prawa pracy
  • Obowiązki pracodawcy i pracownika
  • Ochrona pracy kobiet i młodocianych
  • Wypadki i zagrożenia w miejscu pracy
  • Choroby zawodowe
  • Ochrona przeciwpożarowa
  • Ochrona środowiska w gastronomii
  • Ergonomia pracy

Konkurs zaplanowany jest na 23.11.2021 na godzinę 11.30.

Na laureatów czekają ciekawe nagrody oraz oceny z przedmiotów zawodowych: technologii, techniki lub wyposażenia w zależności od profilu klasy. Zgłoszenia przyjmujemy do końca października.

Zapraszamy wszystkich chętnych.

Organizatorzy: Anna Firchów, Magdalena Czekajewska - Stańczyk