Bezpieczeństwo i higiena pracy
Opublikowano: 2021-10-06 20:07, Numer artykułu: 44256
Zapraszamy uczniów klas 2,3 i 4 technik żywienia oraz klasy 2 i 3 branżowe do wzięcia udziału w konkursie BHP.
W zakres materiału wchodzą tematy:
- Akty prawne i instytucje z zakresu prawa pracy
- Obowiązki pracodawcy i pracownika
- Ochrona pracy kobiet i młodocianych
- Wypadki i zagrożenia w miejscu pracy
- Choroby zawodowe
- Ochrona przeciwpożarowa
- Ochrona środowiska w gastronomii
- Ergonomia pracy
Konkurs zaplanowany jest na 23.11.2021 na godzinę 11.30.
Na laureatów czekają ciekawe nagrody oraz oceny z przedmiotów zawodowych: technologii, techniki lub wyposażenia w zależności od profilu klasy. Zgłoszenia przyjmujemy do końca października.
Zapraszamy wszystkich chętnych.
Organizatorzy: Anna Firchów, Magdalena Czekajewska - Stańczyk