Catering na spotkanie Komisji Edukacji Unii Metropolii Polskich
Dnia 2 czerwca w Młynach Rothera i 3 czerwca w Muzeum Kanału Bydgoskiego i Centrum Edukacyjno – Społecznym, odbyło się spotkanie Komisji Edukacji Unii Metropolii Polskich. Spotkaniu przewodniczyła pani Iwona Waszkiewicz Zastępca Prezydenta Bydgoszczy i zarazem przewodnicząca Komisji Edukacji Unii Metropolii Polskich. Warsztaty szkolne przygotowały na te wydarzenia catering. Podano wiosenne kanapki, torciki czekoladowe, tarty kruche z sezonowymi owocami, babeczki marchewkowe, babeczki z różnym nadzieniem i ciasto czekoladowe. W porze lanchu serwowano potrawy obiadowe. Uczestnicy mieli każdego dnia do wyboru 2 zupy krem, polędwiczki wieprzowe w borowikach z kaszotto. Drugiego dnia zrazy wieprzowe nadziewane kapustką duszoną z jabłkami i śliwkami w asyście kopytek szpinakowych. Dla osób, które nie jedzą mięsa przygotowaliśmy pierożki ze szpinakiem i parmezanem, gołąbki z młodej kapusty z soczewicą i kaszą bulgur. Każdego dnia obiad uświetnił deser. Nasz popisowy Tiramisu i monoporcja czekoladowa z biszkoptem i żelką malinową. Produkcję cukierniczą przygotowała nauczycielka Ewa Gajdemska z uczniami z klas: 3BSG, 3BSP, 2BSP, 3BTP. Dania obiadowe przygotował nauczyciel Waldemar Szreder z uczniami z klas: 3BSP, 3BSG, 2BSP, 1BS. Talerze pięknie udekorował i dania wydał nauczyciel Sławomir Kucharski z uczennicami z klasy 2BTŻ. Stoły bankietowe i pełną obsługę gości zapewniła nauczycielka Marzena Płachcińska z uczniami z klasy 3KTP.
Dziękuję bardzo wszystkim nauczycielom, pracownikom niepedagogicznym oraz uczniom za profesjonalne wykonanie pracy. Ostatniego dnia przyjęłam gratulacje od uczestników za kompetentną obsługę i wykwintne jedzenie. Mamy wspaniałą młodzież pełną pasji, a uczą się tego od swoich nauczycieli. Jeszcze raz wszystkim Państwu dziękuję.
Koordynator: kierownik warsztatów szkolnych Iwona Chojnacka