Chefs Only 2018

Opublikowano: 2018-10-21 20:43, Numer artykułu: 6266

W przepięknych jesiennych barwach dnia 15 października 2018 roku uczniowie z klasy 3bTŻ: Aleksandra Pirowicz, Julia Pora, Julia Kmieciak, Mateusz Łyk, Dorian Siemieński oraz Kasjan Pieszak wzięli udział w Chefs Only w Mierzęcinie organizowanej przez Marketing&More i Anetę Tyczyńską wydawcę Akademii Kulinarnej w ramach obchodów Światowego Dnia Szefów Kuchni. Tematem tegorocznej edycji Chefs Only było CZERWONE WINO z lokalnej winnicy. Podczas spotkania uczniowie mieli okazję gotować wspólnie z szefami kuchni i cukierni z różnych zakątków Polski. Obecna była również delegacja kucharzy z Kijowa. Wspólne gotowanie było bardzo cennym doświadczeniem. Uczniowie przygotowywali potrawy i desery  stosując różne techniki kulinarne, a także mogli poznać nowe smaki. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli obserwować i uczyć się od najlepszych kucharzy. Podczas zmagań kulinarnych uczniowie zapoznali się z nowymi surowcami stosowanymi w gastronomii. Dwie osoby zostały zaproszone na szkolenie zawodowe w restauracjach.

Opiekun: Magdalena Czekajewska-Stańczyk