Dobre praktyki w szkolnictwie zawodowym
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich otrzymał wyróżnienie i status „Dobre praktyki” w IV edycji konkursu DOBRE PRAKTYKI W SZKOLNICTWIE ZAWODOWYM, w zakresie dobre praktyki i zapewnienie jakości w szkolnictwie zawodowym, w obszarze ZASPOKOJENIE INDYWIDUALNYCH POTRZEB UCZNIÓW tj. praca z uczniem zdolnym/ze specjalnymi potrzebami, realizacja oddolnych inicjatyw uczniowskich itp. za organizowanie szkolnego konkursu kulinarnego TRADYCYJNA KUCHNIA KUJAWSKO-POMORSKA INSPIRACJĄ DLA MŁODYCH KUCHARZY.
Konkurs „Dobre praktyki” zorganizowany był przez Fundację Fundusz Współpracy, a współorganizatorem przedsięwzięcia było Partnerstwo Na Rzecz Wsparcia Ludzi Młodych.
Celem konkursu jest zebranie i promowanie przykładów dobrych praktyk w zakresie zapewniania jakości w szkołach zawodowych.
Dobra praktyka w szkolnictwie zawodowym, w myśl regulaminu konkursu jest rozumiana jako „sprawdzona, godna naśladowania inicjatywa, często przełamująca dotychczasowe schematy postrzegania pewnych kwestii, nastawiona na rozwiązanie problemu (lub jego części), wykazująca duży stopień skuteczności, a także pewne nowatorstwo i prostotę”.
Organizatorzy szkolnego konkursu: Beata Lewińska i Magdalena Czekajewska-Stańczyk