Dobre praktyki w szkolnictwie zawodowym

Opublikowano: 2020-02-11 11:17, Numer artykułu: 20628

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich otrzymał wyróżnienie i status „Dobre praktyki” w IV edycji konkursu DOBRE PRAKTYKI W SZKOLNICTWIE ZAWODOWYM, w zakresie dobre praktyki i zapewnienie jakości w szkolnictwie zawodowym, w obszarze ZASPOKOJENIE INDYWIDUALNYCH POTRZEB UCZNIÓW tj. praca z uczniem zdolnym/ze specjalnymi potrzebami, realizacja oddolnych inicjatyw uczniowskich itp. za organizowanie szkolnego konkursu kulinarnego TRADYCYJNA KUCHNIA KUJAWSKO-POMORSKA INSPIRACJĄ DLA MŁODYCH KUCHARZY.

Konkurs „Dobre praktyki” zorganizowany był przez Fundację Fundusz Współpracy, a współorganizatorem przedsięwzięcia było Partnerstwo Na Rzecz Wsparcia Ludzi Młodych.

Celem konkursu jest zebranie i promowanie przykładów dobrych praktyk w zakresie zapewniania jakości w szkołach zawodowych.

Dobra praktyka w szkolnictwie zawodowym, w myśl regulaminu konkursu jest rozumiana jako „sprawdzona, godna naśladowania inicjatywa, często przełamująca dotychczasowe schematy postrzegania pewnych kwestii, nastawiona na rozwiązanie problemu (lub jego części), wykazująca duży stopień skuteczności, a także pewne nowatorstwo i prostotę”.

 

Organizatorzy szkolnego konkursu: Beata Lewińska i Magdalena Czekajewska-Stańczyk