Drugie zadanie w ogólnopolskim konkursie Szef Team Challenge organizowanym przez Makro – zupa
W drugim etapie konkursu kulinarnego Szef Team Challenge organizowanego w formule zdalnej, TEAM- OSTRE NOŻE w składzie: Oliwia Wojewódzka, Joanna Jelonek i Oskar Górski z klasy 2BTŻ, przygotował zupę z wykorzystaniem produktów obowiązkowych: kapusta młoda, boczek, wywar jarski lub mięsny. Drużyna miała 48 godzin na wykonanie zadania. Jest ono do wykonania zdalnie w domu, bez konieczności osobistego kontaktu, ale wymaga współdziałania członków drużyny. Drugie zadanie decyzją grupy wykonał Oskar przygotowując świetną zupę królującą na całym Pomorzu – Ajntop wiosenny. Wspólnie opracowaliśmy plan działania oraz dokładnie dobraliśmy surowce inspirując się na przepisach z naszego regionu. Uznaliśmy, że tak ''historyczne'' i tradycyjne danie idealnie sprawdzi się w tym zadaniu.
Przed nami jeszcze dwa zadania - danie zasadnicze i deser:)
Opiekun TEAMU” Ostre Noże”: Beata Lewińska