„Dzika kawa”

Opublikowano: 2022-12-01 14:39, Numer artykułu: 61158

29 listopada „Zaparzeni w Gastronomiku” przygotowali dla naszego podniebienia „Leśny Smak Kawy”. Wszystko to działo się w ramach akcji „Listopad miesiącem dziczyzny”. Uczniowie i nauczyciele mogli degustować wyśmienity napój, przygotowany z palonych ziaren kawy od sponsora Bromberg Kaffee oraz mleka „Łaciatego” z Mlekpol wraz z wybranym przez siebie syropem z sosny, kwiatu czarnego bzu, lawendy, mniszka lekarskiego. Wśród kaw, które zostały zaproponowane na ten wyjątkowy dzień, podsumowujący cały miesiąc poświęcony dziczyźnie, były takie kawy jak;

WARCHLAK - espresso z pianką mleka

MAŁY DZIK, DUŻY DZIK - capuccino

GUZIEC - espresso z czarnym kakao i pianką mleka

LOCHA - podwójne espresso ze spienionym mlekiem

Ekspres obsługiwały: Sara Rykaczewska, Oliwia Jóźwik, Patrycja Byszewska, Angelika Dolata, Marta Piasecka, Oliwia Buchholz, Kacper Czarnecki, Kornel Byzdra.

Darowizny, które zbieraliśmy przeznaczone będą na rozwój baristyki. 

Opiekun: Joanna Nowicka