„Dzika kawa”
29 listopada „Zaparzeni w Gastronomiku” przygotowali dla naszego podniebienia „Leśny Smak Kawy”. Wszystko to działo się w ramach akcji „Listopad miesiącem dziczyzny”. Uczniowie i nauczyciele mogli degustować wyśmienity napój, przygotowany z palonych ziaren kawy od sponsora Bromberg Kaffee oraz mleka „Łaciatego” z Mlekpol wraz z wybranym przez siebie syropem z sosny, kwiatu czarnego bzu, lawendy, mniszka lekarskiego. Wśród kaw, które zostały zaproponowane na ten wyjątkowy dzień, podsumowujący cały miesiąc poświęcony dziczyźnie, były takie kawy jak;
WARCHLAK - espresso z pianką mleka
MAŁY DZIK, DUŻY DZIK - capuccino
GUZIEC - espresso z czarnym kakao i pianką mleka
LOCHA - podwójne espresso ze spienionym mlekiem
Ekspres obsługiwały: Sara Rykaczewska, Oliwia Jóźwik, Patrycja Byszewska, Angelika Dolata, Marta Piasecka, Oliwia Buchholz, Kacper Czarnecki, Kornel Byzdra.
Darowizny, które zbieraliśmy przeznaczone będą na rozwój baristyki.
Opiekun: Joanna Nowicka