Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania z ZSG
Dnia 8 listopada 2018 roku obchodziliśmy Europejskie Święto Zdrowego Żywienia.
Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety.
W związku z tym wydarzeniem uczniowie „gastronomika” propagowali w TVP Bydgoszcz zdrowe nawyki żywieniowe pokazując odżywcze i łatwe do przygotowania potrawy.
Podziękowania kieruję do pani Hanny Kuklińskiej i klasy 3aTG za przygotowanie potraw wykorzystanych przy nagraniu programu. Szczególnie zaś dziękuję uczniom, którzy przed kamerą w profesjonalny sposób zaprezentowali swoją wiedzę żywieniową i umiejętności jej przekazywania.
W nagraniu udział wzięli: Weronika Berdowska, Natalia Wesołowska i Wiktoria Jurałowicz (klasa 2bTG), Samanta Folczyńska, Dorota Jaszak, Łukasz Wierzchowski, Mikołaj Kopaliński (klasa 3CcTG), Paulina Rozniak i Kamila Trzeszczyńska (klasa 3TH).
Przygotowanie: Anna Borowicz