Finał konkursu na najlepszy deser „Zainspiruj się kuchniami świata”
Podczas „Drzwi otwartych” naszej szkoły odbył się finał konkursu „ Zainspiruj się kuchniami świata”.
Komisja konkursowa w składzie: p. dyrektor Joanna Kowalska, p. dyrektor Joanna Dyrka, p. technolog Katarzyna Kubera oraz kierownik Warsztatów Szkolnych p. Iwona Chojnacka, biorąc pod uwagę pomysł, wykonanie, prezentacje oraz smak wyłoniła zwycięzców.
I miejsce Anna Pawlak, Agata Struensee: Haupia – monoporcja na bazie mleka kokosowego
Kuchnia hawajska
II miejsce Julia Ryczkowska: Lava Cake - fondant czekoladowy
Kuchnia francuska
III miejsce Alicja Waryas: Róża tiramisu – deser na bazie serka massarpone
Kuchnia włoska
IV miejsce Wiktor Fiedrowicz: Ciasto czekoladowe z musem malinowym
Kuchnia amerykańska
Wszystkim uczestnikom oraz komisji dziękujemy za zaangażowanie.
Nagrody konkursowe ufundowane zostały przez firmę Kuma.
Organizatorzy: Ewa Gajdemska, Agata Kozanecka