HOST 2024

Opublikowano: 2024-12-03 12:03, Numer artykułu: 90803

W dniach 26-27 listopada w Arche Cukrownia Żnin miało miejsce wydarzenie skupiające branżę hotelarską i gastronomiczną. Tematem przewodnim tej edycji było „Przywództwo i innowacje w hotelarstwie i gastronomii: nowe wyzwania i możliwości”. Dzięki zaproszeniu, otrzymanemu od pani Roksany Michalczyk - Dyrektor Generalnej obiektu Cukrownia Żnin, nauczyciel naszej szkoły - Magdalena Łabuś, miała możliwość zdobycia nowej wiedzy z zakresu nowoczesnego hotelarstwa i trendów w turystyce. Wzięła udział w bardzo ciekawych prelekcjach dotyczących budowania marki osobistej w Ho ReCa oraz jak wyznaczać priorytety w biznesie i pobudzać energię w zespole. Interesujące były też wykłady na temat: jak pracownik hotelu wpływa na doświadczenia gości i jak pozyskać wartościowych pracowników, aby byli ambasadorami danego hotelu. Z wielką ciekawością słuchało się także rozmowy pana Władysława Grochowskiego prezesa grupy Arche i gościa specjalnego pana Jurka Owsiaka, aby nigdy nie rezygnować z marzeń. Teraz czas aby tymi wiadomościami podzielić się z uczniami i pokazać kierunki, w których podąża obecnie branża hotelarska.

Magdalena Łabuś