Host School 2024

Opublikowano: 2024-12-09 07:12, Numer artykułu: 91180

27 listopada 2024 roku w Cukrowni Żnin podczas konferencji HOST 2024 odbył się konkurs kulinarny skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego i deseru, wykorzystując produkty obowiązkowe zapewnione przez organizatora. Były to: kurczak kukurydziany w daniu głównym oraz czekolada deserowa, mleczna lub biała do wykorzystania w deserze. Konkurs oceniali szefowie kuchni: Michał Świerad, Joanna Ochniak, Marcin Gruszka, Tomasz Ziółkowski, Bartłomiej Witkowski i Dawid Wojciechowski. Zwyciężył duet z ZSG nr 1 z Krakowa w składzie Damian Marut i Kacper Kułaga. Uczniowie ZSG-H w Bydgoszczy: Kornel Byzdra (danie główne) i Agata Zawadka (deser) dzięki swojej determinacji oraz ciężkiej pracy osiągnęli wspaniały sukces zajmując II miejsce. Nasi zwycięzcy otrzymali dla szkoły voucher na 600 zł. oraz nagrody rzeczowe w postaci sprzętu gastronomicznego. Dziękujemy za wsparcie naszym sponsorom: Kamilowi Poćwiardowskiemu, Rafałowi Godziemskiemu oraz Rafałowi Glonek.

Opiekunowie młodzieży : Ewa Gadjdemska, Krzysztof Szczepaniak