Jesienne Dary
Zapraszamy do wzięcia udziału w szkolnym konkursie na najlepsze danie z wykorzystaniem buraków, grzybów i dyni. Tworzymy danie wytrawne – danie główne lub przekąskę. Praca powinna być w postaci prezentacji i zawierać zdjęcia przygotowanego dania, etapy produkcji, normatyw surowcowy, sposób wykonania, podpis ucznia i klasę.
Ocenie podlegać będą: oryginalność, kreatywność, estetyka wykonania i sposób serwowania.
Prace należy przesłać na adres: zsgfirchow@gmil.com lub zsgczekajewska@gmail.com do 30 stycznia 2026.
Dla uczestników konkursu przewidziane są nagrody: dla 3 pierwszych miejsc - jedna ocena celująca z wybranego przedmiotu zawodowego oraz nagrody rzeczowe. Pozostali uczniowie otrzymają pochwały za udział w konkursie.
Organizatorzy: Anna Firchów i Magdalena Czekajewska- Stańczyk