Kółko kulinarne przy ZSG na Bydgoskim Biegu Urodzinowym
Dnia 14 kwietnia 2019 r. w Bydgoszczy z okazji urodzin miasta odbył się 5-kilometrowy Bydgoski Bieg Urodzinowy, który zainaugurował sezon biegowy w mieście i cykl imprez Aktywnej Bydgoszczy. Na trasie stanęło niemal półtora tysiąca biegaczy. Uczniowie z kółka kulinarnego pod kierunkiem szefa kuchni Hotelu City Sebastiana Ferenca oraz nauczyciela Krzysztofa Szczepaniaka w sobotę i niedzielę przygotowywali 1500 bułek z pastami wegańskimi dla zawodników kończących bieg. Sporządzenie takiej ilości jedzenia nie stanowiło dla naszych uczniów żadnego problemu. Była to zasługa: Pauliny Szymańskiej, Natalii Szemczak, Weroniki Nowackiej, Natalii Nalińskiej, Angeliki Skupin, Kacpra Tarkowskiego, Jakuba Pędraka z klasy 2aTŻ, Marceliny Król z klasy 2cTŻ oraz Laury Kin z klasy 1aBS.
Serdecznie dziękujemy wolontariuszom za pomoc w przygotowaniu imprezy.
Opiekun kółka kulinarnego: Krzysztof Szczepaniak