Konkurs „Prezentacja jednego talerza”

Opublikowano: 2021-04-13 22:37, Numer artykułu: 39138

Konkurs skierowany jest dla uczniów drugich klas ZSGH.

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu i zaprezentowaniu przez ucznia dowolnej ZAKĄSKI lub DESERU.

Jedna z dwóch kategorii do wyboru przez uczestników:

- zakąska

- deser.

Aby przystąpić do konkursu należy przesłać wydrukowaną w formacie A4 recepturę potrawy konkursowej zawierającą:

- normatyw surowcowy,

- wartość odżywczą prezentowanego dania,

- opis sposobu wykonania,

- zdjęcie potrawy - ujęcie z góry i z boku (dodatkowo przesłać zdjęcie gotowej potrawy w pliku jpg)

 - imię i nazwisko ucznia, klasa.

UWAGA :  Należy dostarczyć pisemną zgodę na udział w konkursie od rodzica lub opiekuna prawnego pozwalającego na przygotowanie w warunkach domowych, pod jego opieką dania konkursowego.

Należy wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz zgodę na upublicznienie zdjęć i ich nieodpłatne udostępnianie podpisane przez ucznia, a w przypadku osoby niepełnoletniej przez rodzica lub opiekuna prawnego.

1 NAGRODA to ocena CELUJĄCA z zajęć praktycznych dla każdej kategorii tj. ZAKĄSKA, DESER

2 NAGRODA to ocena B.DOBRA z zajęć praktycznych dla każdej kategorii tj. ZAKĄSKA, DESER

WYRÓŻNIENIE - dodatkowa ocena celująca z przedmiotu – zajęć praktycznych

NAGRODY DLA 3 PIERWSZYCH MIEJSC z Funduszu Rady Rodziców ZSGH w Bydgoszczy.

JURORZY: p. Iwona Chojnacka, p. Katarzyna Kubera, p. Waldemar Szreder oraz p. Szymon Chróśniak - SZEF KUCHNII „RESTAURACJA CZOSNEK I OLIWA”

Termin składania prac do końca kwietnia 2021 na adres e-mali prezentacja.jednego.talerza@gmail.com

Rozstrzygnięcie konkursu po 6 maja 2021.

Opiekunowie konkursu : Magdalena Czekajewska- Stańczyk i Sławomir Kucharski (kontakt w sprawie konkursu przez e-dziennik)