Konkurs „Prezentacja jednego talerza”
Konkurs skierowany jest dla uczniów drugich klas ZSGH.
Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu i zaprezentowaniu przez ucznia dowolnej ZAKĄSKI lub DESERU.
Jedna z dwóch kategorii do wyboru przez uczestników:
- zakąska
- deser.
Aby przystąpić do konkursu należy przesłać wydrukowaną w formacie A4 recepturę potrawy konkursowej zawierającą:
- normatyw surowcowy,
- wartość odżywczą prezentowanego dania,
- opis sposobu wykonania,
- zdjęcie potrawy - ujęcie z góry i z boku (dodatkowo przesłać zdjęcie gotowej potrawy w pliku jpg)
- imię i nazwisko ucznia, klasa.
UWAGA : Należy dostarczyć pisemną zgodę na udział w konkursie od rodzica lub opiekuna prawnego pozwalającego na przygotowanie w warunkach domowych, pod jego opieką dania konkursowego.
Należy wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz zgodę na upublicznienie zdjęć i ich nieodpłatne udostępnianie podpisane przez ucznia, a w przypadku osoby niepełnoletniej przez rodzica lub opiekuna prawnego.
1 NAGRODA to ocena CELUJĄCA z zajęć praktycznych dla każdej kategorii tj. ZAKĄSKA, DESER
2 NAGRODA to ocena B.DOBRA z zajęć praktycznych dla każdej kategorii tj. ZAKĄSKA, DESER
WYRÓŻNIENIE - dodatkowa ocena celująca z przedmiotu – zajęć praktycznych
NAGRODY DLA 3 PIERWSZYCH MIEJSC z Funduszu Rady Rodziców ZSGH w Bydgoszczy.
JURORZY: p. Iwona Chojnacka, p. Katarzyna Kubera, p. Waldemar Szreder oraz p. Szymon Chróśniak - SZEF KUCHNII „RESTAURACJA CZOSNEK I OLIWA”
Termin składania prac do końca kwietnia 2021 na adres e-mali prezentacja.jednego.talerza@gmail.com
Rozstrzygnięcie konkursu po 6 maja 2021.
Opiekunowie konkursu : Magdalena Czekajewska- Stańczyk i Sławomir Kucharski (kontakt w sprawie konkursu przez e-dziennik)