Kulinarna podróż koła kulinarnego - odkrywamy smaki kuchni hiszpańskiej

Opublikowano: 2018-11-25 20:41, Numer artykułu: 7669

W czwartkowe popołudnie grupa chętnych uczniów z klas technikum i zasadniczej szkoły zawodowej z koła kulinarnego uczestniczyła wspólnie z szefem kuchni Michałem Zielińskim z restauracji Villa Tatrzańska oraz przybyłymi na warsztaty gośćmi we wspólnym przygotowywaniu tradycyjnych potraw kuchni hiszpańskiej.  Uczniowie przygotowali pod okiem mistrzów paellę z kurczakiem, chorizo z warzywami, andaluzyjski chłodnik - gazpacho oraz szybkie przekąski  - tapas. Dziękujemy naszym fotoreporterom Tomkowi, Marcinowi i Piotrowi za udokumentowanie naszych działań szkoleniowo-kulinarnych oraz redaktor Krystynie Lewickiej-Ritter za ufundowanie nagród.

Opiekun koła kulinarnego: Krzysztof Szczepaniak