Lekcja szkolna - Rybne Inspiracje z FRoSTA Foodservice
Dnia 09 czerwca roku w szkole podczas zajęć technologicznych uczniowie klasy 1 ctż mieli możliwość pracy na produktach zasponsorowanych przez firmię FRoSTA Foodservice- dziki łosoś i mintaj panierowany. Grupa 1 wraz z panią Anną Firchów przygotowała mintaja panierowanego z puree tymiankowym, kaszotto z łososiem i szparagami, mintaja na frytkach z batatów z sosem gorgonzola oraz łososia pieczonego ze szparagami na rzodkiewce. Grupa 2 z panią Magdaleną Czekajewską-Stańczyk przyrządziła domowe tagliatelle z łososiem i szpinakiem, łososia pieczonego z limonką z sosem miętowym, fishburgera z bułką własnego wypieku z panierowanym mintajem oraz karmelizowaną czerwoną cebulą z sosem czosnkowo-szczypiorkowym oraz łososia w cieście francuskim z mozzarellą i serkiem śmietankowym. Przeprowadzone zajęcia były bardzo ciekawe i inspirujące, a wszystko smakowało i wyglądało przepysznie! Zachęcamy do korzystania z oferowanych produktów. Dziękujemy FRoSTA Foodservice za współpracę i wsparcie.
Magdalena Czekajewska-Stańczyk, Anna Firchów