Listopad - miesiącem dziczyzny w ZSGH
Opublikowano: 2022-11-30 08:37, Numer artykułu: 61071
Zdrowa żywność z polskich lasów - dziczyzna - czy warto?
Tradycyjne spożywanie dziczyzny w Polsce sięga najdawniejszych czasów. Niestety, obecnie jest ono mięsem niedocenianym i mało popularnym. Wynika to najzwyczajniej z niewiedzy.
W celu przybliżenia przyszłym adeptom sztuki kulinarnej wartości mięsa dziczyzny, w naszej szkole odbyło się spotkanie z p. Jagodą Szulc - dietetykiem klinicznym. Podczas wykładu młodzież dowiedziała się o niewątpliwie wysokiej wartości odżywczej mięsa zwierzyny łownej.
W spotkaniu uczestniczyły klas 2aBS, 2KT, 2bTŻ i 3aTŻ.
Dziękujemy Polskiemu Związkowi Łowieckiemu w Bydgoszczy i Nadleśnictwu Zamrzenica za bezinteresowną i owocną współpracę.
Opiekun: Mariola Ruge