Mikołajkowe warsztaty kulinarne z firmą Develey

Opublikowano: 2024-12-09 08:36, Numer artykułu: 91187

6 grudnia uczennice naszej szkoły: Agata Dzwoniarek i Wiktoria Brett oraz nauczyciel p. Krzysztof Szczepaniak uczestniczyli w szkoleniu kulinarnym w Develey Culinary Innovation Studio w Warszawie. W czasie pracy używano produktów marek: Develey, Kikkoman, Tabasco oraz Mutti. Dziękujemy panu Gerardowi Rytterowi Brand Chef Develey Polska i Pawłowi Filipiakowi Brand Chef Develey Polska za pokazanie nowych technik kulinarnych, dekoracji talerzy, nowych smaków i pracę z wykorzystaniem surowców zgodnie z zasadą „zero waste”. Pobyt w studiu kulinarnym był nagrodą dla dziewczyn za udział w V edycji wojewódzkiego konkursu kulinarnego: „Smaki zup kuchni regionalnej, polskiej i różnych narodów” gotowanych w żeliwnych kociołkach. Serdeczne podziękowania dla pani Anny Katy-Szafrańskiej regionalnemu przedstawicielowi handlowemu firmy Develey za współpracę ze szkołą i ufundowanie zaproszenia na szkolenie.

Opiekun młodzieży: Krzysztof Szczepaniak