Naturalna żywność z polskich lasów - dziczyzna - czy warto? Szkolenie praktyczne

Opublikowano: 2022-05-30 09:01, Numer artykułu: 54450

W dniu 26 maja 2022 r. przedstawiciele młodzieży z klas 3a TG, 2b TG, 3b TG, 3 BSP brali udział w szkoleniu praktycznym, które miało miejsce w warsztatach szkolnych z zakresu rozbioru tusz zwierzyny łownej. Szkolenie obejmowało rozbiór tuszy dzika. Młodzież doskonaliła swoją wiedzę pod okiem pana Wiesława i dokonała rozbioru tuszy. Szkolenie było bardzo ciekawe i pozwoliło młodzieży poszerzyć horyzonty zawodowe, co niewątpliwie podniesie możliwości młodego pokolenia na rynku pracy.

Tuszę dzika otrzymaliśmy w prezencie od Polskiego Związku Łowieckiego w Bydgoszczy, który wspiera po raz kolejny przedsięwzięcie podjęte w naszej szkole - promowanie potraw z dziczyzny. Działania te wpisują się w promocję programu rozwoju Lasów Państwowych ,,Zdrowa żywność z polskich lasów” i Polskiego Związku Łowieckiego.

Bardzo dziękujemy pani Aleksandrze, panu Markowi z PZŁ w Bydgoszczy i panu Wiesławowi za poświęcony czas i bezinteresowny wkład pracy w edukację młodzieży.

Organizator: Mariola Ruge