„Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?”
Opublikowano: 2021-05-12 09:42, Numer artykułu: 40275
Przedstawiciele uczniów z klas 3bTG i 3cTG, brali udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw z dziczyzny. Młodzież przygotowała gulasz z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną zasmażaną, bitki w sosie własnym i hamburgery. Potrawy wszystkim smakowały.
Tuszę łani otrzymaliśmy z Nadleśnictwa Zamrzenica, które wspiera kolejny raz przedsięwzięcie podjęte w naszej szkole – promowanie potraw z dziczyzny. Działania te wpisują się w promocję programu rozwoju Lasów Państwowych ,,Zdrowa żywność z polskich lasów” i Polskiego Związku Łowieckiego.
Na pewno będziemy w kolejnych latach pogłębiać wiedzę z zakresu łowiectwa i sporządzania potraw z dziczyzny.
Organizator: Mariola Ruge