Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna - czy warto?
Szkolenie praktyczne. W dniu 15 listopada młodzież z klas 3BS, 2dTG i 1bBS brała udział w szkoleniu praktycznym z zakresu rozbioru tusz zwierzyny łownej. Uczniowie poznawali i doskonalili swoje umiejętności samodzielnie dokonując rozbioru tuszy dzika. Tuszę dzika otrzymaliśmy w prezencie od Nadleśnictwa Zamrzenica, które wspiera po raz kolejny przedsięwzięcie podjęte w naszej szkole - promowanie potraw z dziczyzny. Działania te wpisują się w promocję programu rozwoju Lasów Państwowych ,,Zdrowa żywność z polskich lasów” i Polskiego Związku Łowieckiego. Bardzo dziękujemy Nadleśnictwu Zamrzenica za bezinteresowną pomoc młodemu pokoleniu kucharzy i panu Markowi z PZŁ w Bydgoszczy za dostarczenie nam tuszy z Zamrzenicy.
Organizator: Mariola Ruge, Maciej Brzeźniak