Nestle Garden Gourmet
18 listopada 2025 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy odbył się ostatni z półfinałów konkursu Nestle Garden Gourmet organizowany przez Nestle Professional. Gościliśmy reprezentantów ze szkół w Żychlinie, Poznaniu i Studzieńce.
Naszą szkołę reprezentowali Kornel Byzdra oraz Agata Zawadka,którzy przygotowali: wegański sznycel fondant z ziemniaka, puree z pietruszki, sos grzybowy ze smardzami, palonego brokuła, sałatkę z vinaigrette, piklowaną cebulą.
Pierwsze miejsce oraz bilet do wielkiego finału otrzymały reprezentantki Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu : Olga Majchrzak i Gabriela Szydłowska.
Nasi uczniowie choć nie otrzymali biletu do finału, to ich praca została wysoko oceniona przez jury. O wynikach końcowych zdecydowały drobne szczegóły.
W skład zespołu oceniającego wchodzili: Szymon Chróśniak, Rafał Godziemski, Dariusz Gwiazda, Daniel Żurkowski, Dawid Wojciechowski oraz Monika Gwiazda.
Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów.
Opiekun teamu: Barbara Nicińska