Ogólnopolski konkurs kulinarny Les Chefs en Or
Opublikowano: 2021-05-24 16:47, Numer artykułu: 40654
Podziękowania za udział w ogólnopolskim, prestiżowym konkursie kulinarnym Les Chefs en Or dla uczennic klasy 3 bTZ Marty Smoter i Karoliny Fabiszak .
W ramach kulinarnych potyczek, organizowanych przez Transgourmet i Selgros Cash & Carry, uczennice opracowały zgodnie z regulaminem konkursu wybraną sztukę mięsa. Kluczowe było wykorzystanie produktów regionalnych do przygotowania zestawu konkursowego.
Danie musiało zostać przygotowane zgodnie z wytycznymi i regulacjami, jakimi charakteryzują się międzynarodowe konkursy. Marta przygotowała kaczkę w słodkim sosie pomarańczowym, a Karolina żeberka pieczone w piwie i miodzie .
Gratuluję zaangażowania w przygotowanie prac konkursowych.
Nauczyciel prowadzący - Beata Lewińska