Ogromny sukces Kornela Byzdry z 3dTG
Z dumą ogłaszamy, że nasz uczeń Kornel Byzdra zdobył 2. miejsce w finale prestiżowego konkursu Chefs en Or.,który odbył się 23-24 kwietnia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Warszawie. Nasz uczeń wykazał się ogromnym talentem, pasją i zaangażowaniem. Przygotował pierś z kaczki metodą sous vide, puree z buraka i malin z dodatkiem octu balsamicznego, ziołowy sos na bazie redukcji z kaczych kości, szparaga w emulsji maślanej z cytryną oraz smardze nadziewane musem z kurczaka i szczypiorku. Jego danie było prawdziwą ucztą dla zmysłów. Za zajęcie zaszczytnego 2-go miejsca Kornel otrzymał następujące nagrody: 2000 zł., szkolenie indywidualne w Instytucie Kulinarnym, zaproszenie na trening Narodowej Reprezentacji Kucharzy, nagrody rzeczowe oraz statuetkę. Szkoła otrzymała bon na zakupy w Selgros w wysokości 3000 zł.
Gratulujemy i trzymamy kciuki za kolejne kulinarne osiągnięcia.
Opiekun: Barbara Nicińska