Podsumowanie innowacji
W mijającym roku szkolnym uczniowie klas pierwszych technikum realizowali innowację pt. „Inspiracje plastyczno – kulinarne uczniów ZSG-H pracami uczniów Zespołu Szkół Plastycznych.
Głównym celem innowacji było wspomaganie artystycznego rozwoju, a w szczególności rozwijanie kreatywności i nieszablonowego myślenia, inspirując się pracami rówieśników. Uczniowie mieli za zadanie wybrać jeden z obrazów prezentowanych cyklicznie na korytarzu szkolnym i przedstawić jego interpretację kulinarną. Mogli wykorzystać produkty spożywcze przetworzone i nieprzetworzone.
Największym powodzeniem cieszyły się obrazy przedstawiające zwierzęta i abstrakcje. Powstały słodkie mozaiki z cukierków, obrazy z mąki, przypraw, ciast czy naleśników. Zapraszam do obejrzenia najciekawszych prezentacji i zdjęć.
Małgorzata Grynienko
Pliki do pobrania:
- Innowacja Kaja Chudzińska 1cTG
- Inspiracja Nikodem Brzozowski 1b jedzenie
- Inspiracje plastyczno- kulinarne Samanta Gburczyk 1 aTG
- INSPIRACJE PLASTYCZNO-KULINARNE Weronika Falba 1cTG
- Inspiracje plastyczno-kulinarne. Maja Wysocka, Karolina Ksawery, kl. 1th
- Paula Kropińska 1KH- plastyka
- Prezentacja Julia Zittlau 1aTG