Podsumowanie innowacji

Opublikowano: 2022-06-24 11:49, Numer artykułu: 55670

W mijającym roku szkolnym uczniowie klas pierwszych technikum realizowali innowację pt. „Inspiracje plastyczno – kulinarne uczniów ZSG-H pracami uczniów Zespołu Szkół Plastycznych.

Głównym celem innowacji było wspomaganie artystycznego rozwoju, a w szczególności rozwijanie kreatywności i nieszablonowego myślenia, inspirując się pracami rówieśników. Uczniowie mieli za zadanie wybrać jeden z obrazów prezentowanych cyklicznie na korytarzu szkolnym i przedstawić jego interpretację kulinarną. Mogli wykorzystać produkty spożywcze przetworzone i nieprzetworzone.

Największym powodzeniem cieszyły się obrazy przedstawiające zwierzęta i abstrakcje. Powstały słodkie mozaiki z cukierków, obrazy z mąki, przypraw, ciast czy naleśników. Zapraszam do obejrzenia najciekawszych prezentacji i zdjęć.

Małgorzata Grynienko