Rybne Inspiracje z FRoSTA Foodservice – konkurs szkolny
Dnia 17 maja uczniowie klasy 2aTP/2 i 2aTG/1 mieli możliwość uczestniczenia, w zorganizowanej przez firmę FRoSTA Foodservice, pokazowej lekcji online na platformie Teams. Spotkanie z uczniami prowadził Szef Kuchni Hotelu Nowy Zdrój w Polanicy-Zdrój Grzegorz Duda. W trakcie warsztatów przygotował kilka potraw z ryb mrożonych, przedstawił zalety stosowania w gastronomii produktów mrożonych, opowiedział ciekawostki o rybach oraz o specyfice pracy w kuchni. Była to bardzo ciekawa i inspirująca lekcja, która miała pobudzić kreatywność uczniów w poszukiwaniu nowych smaków.
Szkolenie było pierwszym etapem „Inspiracji RYBNYCH”, kolejny to zadanie konkursowe. Uczniowie biorący udział w szkoleniu otrzymali od firmy FRoSTA Foodservice surowce – ryby. Zadanie dla wybranych uczniów polega na wykonaniu autorskiej prezentacji multimedialnej dwóch dań zasadniczych, zawierających produkty FRoSTA FOODSERVICE. Prezentacja powinna zawierać: recepturę, szczegółowy opis przygotowania, zdjęcie gotowej potrawy oraz listę składników z wymaganymi gramaturami.
Aktualna treść Regulaminu jest dostępna jest na stronie szkoły w zakładce „Szkoła” oraz „Olimpiady/Konkursy”.
Z niecierpliwością czekamy na Wasze prace.
Koordynatorzy współpracy - Magdalena Czekajewska-Stańczyk, Sławomir Kucharski
Pliki do pobrania: