Szkolenie kulinarne „Kujawsko – pomorska gęsina”
Zapraszamy na szkolenie i wspólne gotowanie z naszymi gośćmi potraw kujawsko-pomorskich z mięsa gęsi kołudzkiej dnia 10.11.2021r. o godz. 17.15 na warsztatach szkolnych w ZSG-H w Bydgoszczy.
Program szkolenia obejmuje praktyczne wykonanie potraw:
- czernina na gęsich żołądkach z szarymi kluskami,
- udka duszone z rajskimi jabłkami
- gęś pieczona w całości faszerowana gryczanym kaszotto
- gęsi smalec z tymiankiem i jabłkiem
- kacze pate z gruszką i papryczką jalapenio
- pierś kacza confitowana z sosem śliwkowym
Każdy uczestnik szkolenia bierze udział w losowaniu nagród ufundowanych przez Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki Państwowego Zakładu Badawczego w Kołudzie Wielkiej.
Serdecznie zapraszamy do wspólnego gotowania i świętowania 11 listopada.
Organizatorzy: nauczyciele praktycznej nauki zawodu – Krzysztof Szczepaniak i Waldemar Szreder