„Tort Ambrozja 2020/2021” - sprawozdanie
Dnia 18.06.2021 roku o godz. 10:00 odbył się wewnątrzszkolny finał konkursu cukierniczego „Tort Ambrozja 2021”. Do współzawodnictwa stanęło ośmioro uczestników. Uczniowie mieli za zadanie wykonać swój popisowy przepis w obecności jurorów.
Wyróżnienie zdobyli: Dominika Peta kl. 1bTZ, Kamila Baranowska kl. 1bTZ, Julia Biernacka kl. 2aTZ, Anita Bilicka kl. 1CTZ i Julia Antoszak kl. 2BSG.
Na podium stanęli:
III miejsce – Weronika Rakoczy kl. 1cTZ
II miejsce – Aneta Bielawska kl. 1cTZ
I miejsce – Oskar Radoła kl. 1cTZ
Uczniowie byli oceniani w następujących kryteriach: estetyka stanowiska pracy, proces technologiczny, dekoracja i smak deseru. Prace oceniało Jury w składzie:
- pani Jowita Woszczyńska – cukiernia Sowa
- pan Paweł Małecki – cukiernia Sowa
- pani Ewa Gajdemska – nauczycielka zawodu
- pan Krzysztof Szczepaniak – nauczyciel zawodu
- pani Izabela Borkowska – tegoroczna maturzystka i laureatka konkursu „Deser Ambrozja 2020”
Podziękowania dla sponsorów za wspaniałe nagrody: Cukierni Sowa i p. Pawłowi Małeckiemu, p. Jowicie Woszczyńskiej – książka SUGAR FAIRY TALES, Bydgoskiemu ZOO w Myślęcinku, p. Johannowi Muller, p. Jarosławowi Szulc, p. Izabeli Gackowskiej - Wronkowskiej, p. Ewelinie Iwanowskiej „Powidła Strzeleckie”, p. Mateuszowi Gessler – książki, p. Monice Przybylskiej, p. Beacie Różańskiej - Peta, p. Małgorzacie Lewandowskiej
Podziękowania za nieocenioną pomoc w organizacji całego przedsięwzięcia, dla uczniów: Martyny Wyrzykowskiej kl. ITH, Liliany Zdunkiewicz kl. ITH, Liwii Chirek kl. IaBS, Oliwii Stanisławskiej kl. IaBS, Julii Tykwińskiej kl. IaBS, Mileny Hojdis kl. IaBS, Jessici Saganowskiej kl. IaBS, Mai Gutowskiej kl. IaBS oraz Dyrekcji, P. Kierownik, administracji szkoły i pracownikom magazynów.
Kolejny konkurs za rok, zapraszam!
Organizator konkursu: Katarzyna Kocińska
Organizator konkursu
Katarzyna Kocińska