Uwaga, uwaga – smaczna porcja wiedzy nadchodzi

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy ogłasza konkurs, który Was rozgrzeje bardziej niż frytura na patelni! Już 28 maja zapraszamy wszystkich uczniów na wesołą i pełną energii rywalizację z zakresu: chemii, biologii, technologii żywności i towaroznawstwa.
Tłuszcze – brzmi groźnie? Wręcz przeciwnie! To one sprawiają, że jedzenie smakuje niebiańsko, skóra błyszczy, a mózg pracuje na pełnych obrotach. Ale ile o nich tak naprawdę wiecie?
Czego się spodziewać?
Nie będzie tłusto od nudy – za to dużo śmiechu, ciekawych zadań, zaskakujących pytań i... tłustych nagród. A dla najlepszych nie tylko nagrody rzeczowe, ale również pozytywne i celujące oceny z wyżej wymienionych przedmiotów.
Dlaczego warto?
Bo wiedza o tłuszczach to nie tylko dieta i kalorie – to klucz do zrozumienia wielu procesów w kuchni, w organizmie i w...lodówce.
Zgłoś się do swojego nauczyciela od chemii, biologii, technologii żywności i towaroznawstwa, dołącz do zabawy.
Niech ten konkurs będzie tłustym kąskiem wiedzy i niech wygrają najlepsi.
Czekamy na Ciebie 28 maja – będzie się działo.
Organizatorzy: Paulina Ropińska, Anna Firchów, Katarzyna Waszkiewicz
Pliki do pobrania: