„Uwędzeni w Gastronomiku” – kółko wędzarnicze

Opublikowano: 2021-10-29 22:57, Numer artykułu: 45454

„Któż robi dzisiaj wędliny domowe?” – Gastronomik. Wędzenie należy do najstarszych znanych metod utrwalania żywności. Podsuszanie i pieczenie mięsa lub ryb w dymie stosowały już ludy pierwotne. My wracamy do korzeni. Chcesz nauczyć się tajników tego procesu lub wędzenie jest w Twoim domu tradycją?

Zapraszamy do Nas. W ramach innowacji pedagogicznej realizowanej w ZSG-H zapraszamy chętnych uczniów naszej szkoły na aktywne kółko wędzarnicze. Spotkanie organizacyjne odbędzie się w środę 3 listopada o godzinie 14.50 pod pokojem nauczycielskim, następnie przejdziemy do jarzyniarni. Osoby chętne prosimy o zapisywanie się u opiekunów. Do zobaczenia!

Opiekunowie Magdalena Czekajewska – Stańczyk, Maciej Brzeźniak, Waldemar Szreder