Wegańskie bistro w Ashanti

Opublikowano: 2025-11-12 12:22, Numer artykułu: 104965

6-7 listopada nasze nauczycielki - pani Hanna Pasera i pani Agata Kozanecka wzięły udział w szkoleniu „Wegańskie bistro” zorganizowanym przez Ashanti w Łodzi. Celem warsztatów było poznanie wegańskiej kuchni pełnej głębokiego smaku i intrygujących tekstur. W ciągu dwóch dni intensywnej pracy powstały dania takie jak: tatar z pieczonych fioletowych marchewek z siekanymi kaparami, majonezem truflowym i chipsami z topinamburu, kremowe cappucino z pieczonych papryk i śmietanki kokosowej z siekaną tapenadą i słodko słonymi pestkami dyni, stek z długo smażonego selera z ziarnami kawy z aromatycznym sosem pieprzowym na żubrówce i chrupiącymi frytkami z domową przyprawą furikake.

Opracowała: Agata Kozanecka