Wiosenne spotkanie
21 marca w naszej szkole odbyło się wiosenne spotkanie z pracownikami - emerytami naszej placówki. Pani dyrektor przywitała przybyłych gości, a uczniowie przygotowali poczęstunek, aby pochwalić się swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Pani Mariola Ruge wraz z uczniami z kółka serowarskiego przygotowali pyszne sery o różnych smakach. Podano je na drewnianych deskach w asyście winogron i orzechów. Pani Ewa Gajdemska z uczniami klasy 3cTG gr.1 i 3aBS gr. 2 sporządzili pyszny deser mleczno -jogurtowy. Pan Sławomir Kucharski i klasy 2bBS gr 1, 2dTG gr. 2 sporządzili zupę krem z białych warzyw z chipsem z jarmużu oraz sałatki. Oprawą stołu i obsługą gości zajęła się pani Aleksandra Daszuta - Kosiak z klasą 2KH. W przerwie spotkania pani dyrektor zaprosiła gości do auli szkoły gdzie tymczasową siedzibę mają organy, które są repliką zabytkowych organów z regionu Saragossy. Pan organmistrz specjalnie dla naszych gości zagrał na instrumencie. Spotkanie przebiegało w bardzo miłej atmosferze.
Kierownik warsztatów szkolnych: Iwona Chojnacka