Wyniki V Edycji Konkursu Szkoły Zawodowej Najwyższej Jakości 2021 – 2 nagrody dla ZSG-H
Z przyjemnością informujemy, że jury konkursu Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości wyłoniło finalistów jubileuszowej – V Edycji.
Do konkursu zgłoszenia przysłało w sumie 44 szkół, z których 38 otrzymało tytuł „dobrej praktyki”. Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich otrzymał 2 wyróżnienia w zakresie dobrych praktyk i zapewnienia jakości w szkolnictwie zawodowym w obszarach:
- dobre praktyki organizacji pracy zdalnej – za projekt pani Beaty Lewińskiej „Najważniejsza w życiu historia jest pisana smakiem w zaciszu własnej kuchni”
- kształtowanie kompetencji kluczowych uczniów – za projekt pani Małgorzaty Grynienko „Sztuka ma wiele twarzy”.
Celem konkursu jest zebranie i promowanie przykładów dobrych praktyk w zakresie zapewniania jakości w szkołach zawodowych: wspieranie rozwoju edukacji odpowiadającej na wyzwania przyszłości, promocja innowacyjnych metod kształcenia zawodowego, budowanie społeczności innowacyjnej szkół zawodowych.
Dobra praktyka w szkolnictwie zawodowym, w myśl regulaminu konkursu jest rozumiana jako „sprawdzona, godna naśladowania inicjatywa, często przełamująca dotychczasowe schematy postrzegania pewnych kwestii, nastawiona na rozwiązanie problemu (lub jego części), wykazująca duży stopień skuteczności, a także pewne nowatorstwo i prostotę”.
Organizatorzy nagrodzonych projektów: Beata Lewińska i Małgorzata Grynienko
Pliki do pobrania: