Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej – Roślinne desery
Każdy uczestnik będzie miał możliwość wykonania wszystkich dań wymienionych w programie i otrzyma certyfikat ukończenia kursu.
O przyjęciu na kurs decyduje kolejność zgłoszeń.
Program szkolenia:
Część teoretyczna:
1. Zamienniki mleka, jaj i nabiału w cukiernictwie.
2. Czy każdy deser jest deserem wegetariańskim?
Część praktyczna:
1. Wegańskie tiramisu ze śmietanki kokosowej
2. Wegańskie ciasto drożdżowe w różnych odsłonach:
- cynamonki
- makowiec
- drożdżówki z owocami
3. Ciasto fasolowe mocno czekoladowe
4. Deser kokosowy z kaszy jaglanej
Szkolenie odbędzie się 26 maja o godz. 11.15 w sali 106 poprowadzi je Jakub Jaworski z firmy JacobTastes.
Koszt szkolenia 100 zł
Zgłoszenia proszę kierować na adres mailowy: zsgkozanecka@gmail.com
Organizator: Agata Kozanecka