Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji. W trakcie trwania szkolenia kursanci poznają nie tylko zarys historii kuchni roślinnej w Polsce oraz obecnie panujące trendy, ale również nauczą się przygotowywać zarówno popularne dania, jak hummus czy guacamole jak i roślinne alternatywy znanych przekąsek i dań głównych.
Każdy uczestnik będzie miał możliwość wykonania wszystkich dań wymienionych w programie.
Program szkolenia:
- Część teoretyczna (czas trwania 90minut)
ü Czym jest kuchnia roślinna? Różnice pomiędzy wegetarianizmem, flexiterianizmem a weganizmem
ü Ogólny zarys historii kuchni roślinnej w Polsce
ü trendy w kuchni roślinnej
ü Popularne roślinne zamienniki mięsa
ü Jak uniknąć wegańskich wpadek?
- Część praktyczna (czas trwania 240-300 minut)
ü nie taki hummus straszny, czyli jak szybko
ü Avo....co? Guacamole dla każdego
ü baba ganoush z pestkami granata
ü boczniaki po kaszubsku nie tylko na święta
ü tuńczyk z soi i łosoś z marchewki
ü kaszanka bez krwi
ü najbardziej "mięsny" stek roślinny
Szkolenie odbędzie się 16 listopada o godz. 10.00 w sali 106 poprowadzi je Jakub Jaworski z firmy JacobTastes.
Koszt szkolenia 100 zł
Zgłoszenia proszę kierować na adres mailowy: zsgkozanecka@gmail.com
Organizator: Agata Kozanecka