Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej

Opublikowano: 2021-10-20 20:44, Numer artykułu: 44983

Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji. W trakcie trwania szkolenia kursanci poznają nie tylko zarys historii kuchni roślinnej w  Polsce oraz obecnie panujące trendy, ale również nauczą się przygotowywać zarówno popularne dania, jak hummus czy guacamole jak i roślinne alternatywy znanych przekąsek i dań głównych.

Każdy uczestnik będzie miał możliwość wykonania wszystkich dań wymienionych w programie.

Program szkolenia:

  1. Część teoretyczna (czas trwania 90minut)

 

ü  Czym jest kuchnia roślinna? Różnice pomiędzy wegetarianizmem, flexiterianizmem a weganizmem

ü  Ogólny zarys historii kuchni roślinnej w Polsce

ü  trendy w kuchni roślinnej

ü  Popularne roślinne zamienniki mięsa

ü  Jak uniknąć wegańskich wpadek?

 

  1. Część praktyczna (czas trwania 240-300 minut)

 

ü  nie taki hummus straszny, czyli jak szybko

ü  Avo....co? Guacamole dla każdego

ü  baba ganoush z pestkami granata

ü  boczniaki po kaszubsku nie tylko na święta

ü  tuńczyk z soi i łosoś z marchewki

ü  kaszanka bez krwi

ü  najbardziej "mięsny" stek roślinny

Szkolenie odbędzie się 16 listopada o godz. 10.00 w sali 106 poprowadzi je Jakub Jaworski z firmy JacobTastes.

Koszt szkolenia 100 zł

Zgłoszenia proszę kierować na adres mailowy: zsgkozanecka@gmail.com

Organizator: Agata Kozanecka