Zapraszamy na szkolenia z zakresu cukiernictwa
W roku szkolnym 2021/2022 w naszej szkole odbędą się szkolenia z zakresu cukiernictwa. Szkolenia będą odbywały się cyklicznie raz w miesiącu. Tematyka szkoleń:
- Zasady sporządzania i dekoracji deserów
- Torty – wypiek i dekoracja
- Zasady wypieku chleba i pieczywa tradycyjnego
- Monoporcje – sporządzanie, dekoracja
- Tartaletki – sposoby wykańczania w nowoczesnych cukierniach
Szkolenia organizowane będą przy współpracy z firmą Kuma i będą całkowicie darmowe. Poprowadzą je technologowie firmy Kuma.
W szkoleniu może uczestniczyć maksymalnie 25 uczniów. Uczniowie, którzy wykażą się największą kreatywnością i zaangażowaniem w trakcie szkoleń, zostaną zaproszeni na warsztaty wyjazdowe do jednego z najlepszych zakładów cukierniczych w Polsce (Barbara Luijckx sp. z o.o./Inowrocław Barry Callebaut Polska/Łódź), po ukończeniu których uzyskają certyfikaty.
Najbliższe szkolenie „ Zasady sporządzania deserów” odbędzie się 8 października na warsztatach szkolnych o godzinie 14.00
Zapisy na szkolenie: u p. Ewy Gajdemskiej lub Agaty Kozaneckiej.
Chęć udziału można zgłosić także drogą mailową na adres zsgkozanecka@gmail.com
Kolejne terminy i tematyka szkoleń zostaną podane na stronie internetowej szkoły.
Pliki do pobrania: