Zdrowa żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?

Opublikowano: 2021-10-11 19:29, Numer artykułu: 44488

Tradycyjne spożywanie dziczyzny w Polsce sięga najdawniejszych czasów. Niestety, obecnie jest ono mięsem niedocenianym i mało popularnym, wynika to najzwyczajniej z niewiedzy.

W celu przybliżenia przyszłym adeptom sztuki kulinarnej tematu dziczyzny, w naszej szkole odbyło się spotkanie z p. Aleksandrą Szulc - Przewodniczącą Komisji Kultury i Promocji Łowiectwa. Podczas wykładu młodzież dowiedziała się o zasadach łowiectw w Polsce i została wprowadzona w świat naturalnego pozyskiwania surowców.

Wykład był wstępem do cyklu działań podejmowanych w naszej szkole od kilku lat z zakresu promocji dziczyzny.

Dziękujemy Polskiemu Związkowi Łowieckiemu w Bydgoszczy za owocną współpracę.

Opiekun Mariola Ruge