ZSGH na imprezie kulinarnej „Kuchniach Świata z Metropolią Bydgoską”
W niedzielę 8 września nasi uczniowie uczestniczyli w pokazach gotowania na Wyspie Młyńskiej.
Oprócz restauracji serwujących dania kuchni z wielu zakątków świata były również foodtrucki.
Na scenie przy amfiteatrze odbywały się pokazy gotowania na żywo, oraz rzeźbienia w owocach. Profesor Adam Sudoł wygłosił wykład „Jak jeść, by nie najeść się wstydu". Odwiedzający mieli okazję spędzić miłe popołudnie przy dobrym jedzeniu o bardziej lub mniej wyrafinowanym smaku. Młodzież ZSGH, pod czujnym okiem pani Marzeny Płachcińskiej i pani Magdaleny Czekajewskiej – Stańczyk oraz pana Krzysztofa Szczepaniaka przygotowała pokazy sztuki kelnerskiej oraz carvingu na głównej scenie imprezy, a także hiszpańskie tapasy, które można było degustować na specjalnym stanowisku. Dziękujemy młodzieży z klas: 2TK, 4cTŻ, 3cTŻ, 1bTP, 3bTŻ za aktywny udział w imprezie oraz wszystkim zaangażowanym nauczycielom oraz osobom z administracji i obsługi.
Organizator: Krzysztof Szczepaniak
Zobacz relację z imprezy:
https://metropoliabydgoska.pl/bydgoskie-kuchnie-swiata-na-wyspie-mlynskiej-zdjecia-cz-1/
http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/5,48722,25171864.html