Wycieczka klasowa 3TaP na skraju Borów Tucholskich
W dniach 24-25 maja 2022r klasa 3TaP wraz z wychowawcą Ewą Jankowską oraz drugim opiekunem Justyną Wróbel pojechali autokarem do osady Piła- Młyn na wycieczkę klasową.
Czytaj więcej!Echa X Interdyscyplinarnej Konferencji Młodzieży Bydgoskich Szkół Ponadpodstawowych ,,Być człowiekiem dzisiaj - Quo vadis Homo”?
Dnia 27 maja 2022 roku w Zespole Szkół Mechanicznych nr 1 w Bydgoszczy odbyła się X edycja Interdyscyplinarnej Konferencji Młodzieży Bydgoskich Szkół Ponadpodstawowych ,,Być człowiekiem dzisiaj”.
Czytaj więcej!Podpisanie Umowy Patronackiej ZSG-H z Cukiernią Sowa
26 maja 2022 r. została podpisana Umowa Patronacka pomiędzy Cukiernią Sowa sp. z o o ,reprezentowaną przez Panią Aleksandrę Sowa - Trzebińską Członkiem Zarządu, a Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy, reprezentowanym przez Dyrektora Szkoły Justynę Ormanowską.
Czytaj więcej!Konkurs z języka angielskiego zawodowego „Szlakiem smaków Kujaw i Pomorza”
Rozstrzygnięto X edycję konkursu „Szlakiem Smaków Kujaw i Pomorza”.
Czytaj więcej!"Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu"
Wystawa "Przepis na Bydgoszcz.” W Muzeum Okręgowym im. Leona Wyczółkowskiego w Bydgoszczy prezentowała historie związane z bogatą kulturą kulinarną Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Drzwi Otwarte w ZSG-H 2022
W sobotę 21 maja 2022 r. w godz. 9-13 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy otworzono szeroko swoje drzwi dla kandydatów do klas I.
Czytaj więcej!Drzwi Otwarte
Dnia 21.05.2022 roku w ZSG-H w Bydgoszczy odbyły się Drzwi Otwarte. Były ciekawe spotkania, pokazy kulinarne. W Warsztatach szkolnych uczniowie klas ósmych szkół podstawowych mogli zobaczyć jak przyrządzić sushi, burgery jarskie, wyroby z ciasta francuskiego i mini pizzę.
Czytaj więcej!Konkurs na komiks w języku angielskim
W maju odbył się w naszej szkole konkurs na komiks w języku angielskim.
Czytaj więcej!Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna - czy warto?
W dniu 19 maja 2022 r. odbyło się podsumowanie konkursu ,, Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna - czy warto?”.
Czytaj więcej!Finał konkursu na najlepszy deser „Zainspiruj się kuchniami świata”
Podczas „Drzwi otwartych” naszej szkoły odbył się finał konkursu „ Zainspiruj się kuchniami świata”.
Czytaj więcej!